Meyveler
Armut
Ağza serinlik veren armut vitamin yönünden de çok zengindir. Armutta A,B bir ve B iki, PP ve C 3% vitaminleri, bundan başka, meyve şekerleri, karbonhidratlar, bitkisel yağ, selüloz ve tanin bulunur. Bu değerli meyve, madensel tuzlar yönünden çok zengin olduğu için, organizmanın madensel tuz gereksinimini karşılar.Fransızların ünlü doğa bilimcisi Maurice Messegue armudun meziyetlerini şöyle över: "Tarihin çok eski çağlarından beri bilinen armut, güneş ışınlarıyla okşanıp yetişen eşi enderi bulunmaz, çok yararlı bir meyvedir. Hoş kokuludur, iç açıcı ve serinleticidir. Armut yiyenler kızgın çöl güneşinin altında bile susuzluk duymazlar. Vitamin yönünden zengindir.
Yararları:
Kanı zehirlerden temizler ve idrar söktürür.
Sindirimi kolaylaştırır, mideye güç verir.
Nezlenin çabuk iyileşmesini sağlar.
Çarpıntıyı keser.
Bağırsakları yumuşatır.
Serinlik verir.
Sinirleri Yatıştırır:
Armudun özelliklerinden biri de sinirleri yatıştırmasıdır. Meyve bu özelliğini içinde bol miktarda bulunan (B) vitaminlerinden alır. Gergin sinirleri yatıştırır ve zihin yorgunluklarını giderir.
Cildi Güzelleştirir:
Çevre kirliliğinin porsuttuğu ciltleri besler. Yaşlanmış ciltlere pırıl pırıl bir görünüm kazandırır, teni gerginleştirerek kadını güzelleştirir ve gençleştirir.
Nasıl Alacaksınız?
Armudun yeşili ham, olgunu sarıdır. San renklileri tercih edin. Üstünde siyah lekeler varsa ve fazla yumuşaksa bu, armudun çürümeye yüz tuttuğunu gösterir.
Nasıl Yiyeceksiniz?
Böbreklerde kum yaptığı için fazlası zararlıdır.
Çilek
Sera üretimi sayesinde her mevsimde bulunabilen çileği sofranızdan eksik etmeyin. İçinde B,C,E,K vitaminleri, demir, kalsiyum ve silisyum gibi madensel tuzlar ve oligo-elementler bulunan bu meyvenin bir çok yararları var.Çileğin anayurdu henüz bilinemiyor. İsviçre'nin ünlü doktorlanndan Jean Boleau "bahçenizde ekilecek birkaç kanşlık yer varsa oraya çilek ekin" diyor.
Bu değerli meyvenin belli belirsiz bir tadı var. Ama yararlan sonsuz.
Kanı Zehirlerden Temizliyor:
Gölgelikleri seven çilek kanımızı zehirlerden temizler ve hücrelerimize, organizmaya yeni bir canlılık kazandınr. Bu meyvenin yararlan çok eski çağlardan beri biliniyor. Yunanlı hekim Theophraste, Latin şairlerinden Ovide ve Virgile yapıtlarında çileğin yararlarını sürekli dile getirirler. Ortaçağlarda çileğin büyülü bir bitki olduğu sanılırdı. Onaltıncı yüzyıldan sonra hekimler çileği daha bir dikkatle incleeyerek onun yararlarına yapıtlannda daha geniş yer vermeye başladılar.
Diğer Yararları:
İsveçli ünlü hekim Linne, bol bol çilek yiyerek kendisindeki gut hastalığını iyileştirdiğini anlatır.
Yüz yıl yaşıyan Corneille ve ömrü amcası kadar uzun olan Fransız yazarı Fontenelle dinçliğini çileğe borçlu olduğunu söyler.
Yaralan ve ülserleri iyileştirir.
Bağırsakları mikroplardan temizler, kolit'e karşı bire bir ilaçtır.
Dalak hastalıklarına, karaciğer yangılanna iyi gelir.
Böbrekteki ve idrar kesesindeki mikroplan kırar.
Cildi güzelleştirir. Çileği nasıl alacaksınız?
Çileğin küçüğü büyüğünden daha lezzetlidir. Çünkü çilek sulandıkça büyür, büyüdükçe lezzeti azalır.
Rengi parlak olmalıdır, parlaklık tazeliğin işaretidir.
Satıcıların yaptığı hilelere aldanmayın. Çoğu zaman, plastik kaplarda satılan çileklerin altına fazla olmuş ve eziklerini, üstüne ise parlak renkli ve kırmızılarını koyuyorlar. Bu nedenle plastik kaplardaki çilek yerine açıkta satılan çilek almayı tercih edin.
Çileği nasıl yiyeceksiniz?
Bu meyve yaygın tarımla değil, yoğun tarımla, seralarda üretilir. Bol miktarda yapay gübre, kimyasal gübre kullanılır. Sofraya koymadan önce bir çok kez sudan geçirerek onu kimyasal gübrelerin zehirleyici etkilerinden arındırın. Hatta en az üç kez yıkadığınız çileği bir süre, içinde sirke bulunan bir kapta bekletmenizde büyük yarar vardır. Böylece kimyasal gübreler ve tarım ilaçlarının zehirli artıklarından tümüyle temizlenmiş olursunuz."
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Tarif Kategorileri
- Çorba Tarifleri
- Sebze Yemekleri
- İçecek Tarifleri
- Salata Tarifleri
- Pilav - Makarna Tarifleri
- Hamurişi Tarifleri
- Kek - Pasta Tarifleri
- Kurabiye Tarifleri
- Tatlı Tarifleri
- Arasıcak Tarifleri
- Et Yemekleri
- Aperatif Tarifleri
- Balık Tarifleri
- Reçel Tarifleri
- Tart - Turta Tarifleri
- Dondurma Tarifleri
Faydalı Bilgiler
Etiketler :
Kurabiye tarifleri pasta tarifleri en yeni tarifler misafir yemekleri kolay kurabiye tarifleri pasta tarifi Poğaça tarifi Kurabiye tarifi usta aşçı tarifleri Tuzlu kurabiye tarifi tatlı tarifleri lezzetli tarifler yemek tarifleri kek tarifleri kolay mantı Halley Pasta sebze yemekleri tarifleri patates kolay Mozaik Pasta tarifi kek Kakaolu Islak Kek Salata Hindistan Cevizli Kurabiye tarifi Dilber Dudağı tarifi kolay kurabiye yapımıSponsorlu Bağlantılar