Özgün Yemek Tarifleri

Hıyar Hakkında Bilgi

Çağdaş Avrupa doktorlarından Jean-Claude Darras, James Mathe, Maurice Plazy, Pierre Dukan, birlikte düzenledikleri ve uzun araştırmaların, bilimsel incelemelerin ürünü olan "Doğal Doktorunuz" eserinde, bu besin hakkında şunları yazıyorlar: "İçinde A, B, C vitaminleri, kükürt, manganez, kalsiyum gibi madensel tuzlar bulunan hıyar zehirlenmelere karşı etkin bir ilaçtır. Çünkü bir yandan idrar söktürerek, öte yandan, karaciğerde birikmiş zehir artıklarını temizleyerek organizmaya canlılık sunar.

Cildi Güzelleştirir:
Hanımlar bu besin kaynağından yararlandıklarında ergenlik sivilceleri ve yüzdeki çıbanlardan kurtulurlar. Bütün laboratuarlar, hazırladıkları güzellik losyonlarının içine mutlaka hıyar suyu katıyor.

Diğer Yararları:
1- Gut hastalığına karşı etkili bir ilaçtır.
2- Bağırsak iltihabına iyi gelir.
3- Güneş yanıklarını geçirir. Güneşten yanmış cildin üstüne hıyar suyu sürüldüğünde, yanık iz bırakmadan iyileşir.
4- Sinirleri dinlendirir.
5- Uykuyu düzene sokar.
6- Serinlik verir ve susuzluğu giderir.

Nasıl Yiyeceksiniz:
• Salatanızın daha lezzetli olmasını istiyorsanız soyduğunuz hıyarı ince ince doğrayın. Üstüne tuz serpip bir kaç saat bekletin. Sonra sudan geçirin. Tuzunu, yağını koyun, limon sıkın, servis yapın.
• Aniden misafiriniz gelmişse veya şu ya da bu nedenle bekleyecek zamanınız yoksa bu takdirde salatanızı şöyle hazırlayın: Hıyann ucundan bir parça kesin. Kestiğiniz yeri bu parçayla öğün. Beyaz bir köpük çıkacak. Köpük kaybolana kadar oğma işlemini sürdürün. Aynı şeyi öteki ucunda da yapın. Soyun. Dilimleyip tuzunu, yağını, limonunu koyarak servis yapın.
• Midesi zayıf olanlar ve bağırsaklarından yakınanlar hıyarı haşlanmış olarak da yiyebilirler ya da sebze çorbalanna katabilirler. O zaman sindirimi çok kolay olur.

Ekleyen: YemekTarifiBak.Com    Okunma: 2500

yemek tarifleri sitesi , faydalı bilgiler, yemek tarifleri sitesi, Hıyar, hıyarın yararlrı, hıyarın faydaları, hıyar nasıl yenmeli, salatalığın faydaları, salatalık nasıl yenmeli?

Benzer Kuru Sebzeler

Mercimek

Ekmek

Kuru Fasulye